Paddockstand (bokje)

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
11.055
758
de meeste van bovengenoemde punten red ik ook prima met mijn bokje :)

 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
11.055
758
Ziet er goed uit, hoe werkt deze bok?
Thnx, werkt prima hoor ;)

moet je je motor daar optillen ofzo?
Jeps.

Liep al enorm lang te rommelen met enkel een zijstandaard. De standaard bokjes voor voor of achterwiel niet voor handen en tevens van plan de achterbrug te demonteren. Zodoende een schetsje gemaakt voor een kennis met lasapparaat die m in elkaar gezet heeft en ook nog zo fraai gespoten ;)

Even in je eentje snel opbokken zit er niet in maar kan nu dus eindelijk de motor zo opbokken als ik zelf graag wou. Til m een end de lucht in, heb iemand anders nodig die het bokje er goed onder zet en dan weer laten zakken. Afgezien van de benodigde helpende hand bevalt ie mij prima. Zal wellicht meespelen dat ik al jaren loop te klooien met die motor en nu eindelijk sinds vorige week een makkelijk ding ervoor heb waar ik als een kind zo blij mee ben :)

Heb een vergelijkbaar bokje voor de soes. Was eerst een soort H-model maar zelf de stang die beide poten met elkaar verbond er tussenuit geslepen, de u vormige strips afgeslepen in een l-model en zelfde idee. Hier zit wel een middenbok onder waardoor ik m op de middenbok zet en dan de motor aan het voorwiel op til, bokje eronder schuiven en kan dan mooi het voorwiel eruit halen, poetsen etc.

 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
11.055
758
Ziet er goed uit, hoe werkt deze bok?
Deze foto is iets duidelijker:

Heb een stalen as door de gaten gestoken waar origineel de middenbok aan zat. H-vormig bokje met halve rondjes bovenaan waar de as dan in ligt:

 

RemCoulD

MF veteraan
21 nov 2002
2.142
0
36
Hooglanderveen
Door op de achter te duwen en een op maat gezaagd houtblokje onder je uitlaatbocht te zetten ,of iets zwaars op de achterkant te leggen dan blijft hij ook staan.
Moet toegeven dat het een leuk systeem is,
maar ik toch liever een standaard paddockstand koop :X
op lange termijn dan.
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
11.055
758
Dit is een simpele oplossing ,
maar ik denk niet dat de meeste motor rijders zeker de vrouwlijke onder ons de motor zo op deze manier kunnen bokken.
Dan gaat dit toch wel iets eenvoudiger.
Ik geef je zeker gelijk hoor. Las echter je lijst met mogelijkheden van de paddockstand en dacht direct; hey dat kan ik met mijn simpele dingetje ook allemaal ;)

Wat ik me wel altijd afgevraagd heb over de paddockstand die jij laat zien is hoe je die bevestigd? Zit die aan de as van de achterbrug ofzo?
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
11.055
758
Of in de holle achterbrugas of dmv dopsleutels, inbus kan op vele manieren,
nagelang hoe je achterbrugas is uitgevoerd.
Kom maar eens kijken Didam- Tolkamer is niet zo ver..........
je woont inderdaad erg dicht in de buurt en waardeer het aanbod, maar...

vrijblijvend een bokje bekijken schiet natuurlijk voor beide niet zo op. ben momenteel voorzien qua bokjes en als ik er 1 bij neem dan wordt het een standaard bokje zoals in de reactie boven mij.

omtrend dat bokje, als het een demontabele is, die worden veel aangeboden al vanaf 30 euro nieuw. ;)