Honda FT500 Youngtimer/Classic Racer

FT500R

MF veteraan
29 mrt 2006
1.278
81
34
Den Haag
Schiet aardig op zo dan. Ik heb medelijden met je bankrekening
Op dit moment ben ik nog ruim op koers voor de 500 euro challenge als ik dat zou willen dus medelijden is niet nodig ;)

In je wensenlijst staan remschijven, maar in het begin met de CBR600 zooi staat een voorwiel met schijven. Zijn deze te dun of wil je anderen ? Optisch, grotere diameter (gelijk weer een probleem met de klauwen).

Even een andere vraag waar vind jij dergelijke tuinornamenten om een project mee te starten (een beetje jaloers 😉... levert alvast kijk- en leesplezier)
Zitten inderdaad schijven op maar deze zijn voorbij de minimum waarde. Zijn nog recht en niet ingesleten maar dus wel te dun (zou je kunnen zien als gewichtsbesparing ;)) Als ik er echt mee aan demo races wil gaan doen wil ik ook schijven die wel dik genoeg zijn.

Ik had al langer het idee om nog een FT om te gaan bouwen dus ik had gewoon een zoekertje op marktplaats aan staan. Dan nog veel geluk gehad met deze tot nu toe. Had ook al een andere op het oog, die zag er beter uit maar was een stukje duurder. Dit lijkt uiteindelijk wel een goede deal ;)
De onderdelen van de CBR600F heb ik op dezelfde manier gescoord, een hele lading spul in 1x en door alles wat ik niet nodig heb te verkopen kost het me uiteindelijk niet de wereld.
 
  • Like
Waarderingen: monoracer71

FT500R

MF veteraan
29 mrt 2006
1.278
81
34
Den Haag
Gisteren weer beetje aan de motor geklust.
Had mijn pakketje van Roukema binnen dus kon daarmee aan de slag.
Heb de verroeste standaard uitlaat gemonteerd, nieuwe bougie, schone carb erop, CBR rearsets erop (moet bevestiging nog beter maken) en kabelboom weer provisorisch aangesloten.
20200705 01.jpg
20200705 02.jpg
Daarna even het tankje van mijn andere FT erop gezet zodat ik wat verse benzine had en een poging gedaan de motor op benzine ipv startspray te laten lopen.
Geen gekke geluiden uit het blokje dus daar ben ik blij mee.
Eerst nog even verder met de opbouw van de motor en dan kan later het blokje gedeeltelijk uit elkaar om wat lekke pakkingen en O-ringen te vervangen. Waarschijnlijk pak ik dan ook meteen de klepseals, koppakking etc mee.
 
  • Like
Waarderingen: Tomcat_